Klezmofobia

Klezmofobia er et dansk klezmerband bestående af Bjarke Kolerus på klarinet, Ole Reimer på trompet, Andreas Ugorskij på guitar, Jesper Lund på basbalalajka, Jonatan Aisen på trommer og med Channe Nussbaum som forsanger. Bandet blev etableret i 2004 og har udgivet tre albums: Tantz! fra 2006,Ganze Welt fra 2008 og Kartushnik fra 2012. Bandets første album modtog prisen Årets Danske World Album 2007 ved Danish World Awards samme år.


Papa Kotji

‘Det er gypsy- eller sigøjnerjazz uden så mange dikkedarer. Det er frem med spaden og tryllerier med strengene begynder. Det er enkelt og råt. Det er Papa Kotji. En københavnsk sigøjnerjazztrio der består af tre erfarne musikere der har fundet et samlingspunkt om den jazz, som Django Reinhardt næsten har patent på. Papa Kotji er dog ikke en Django tribute trio, de vil noget andet. Papa Kotji et unikt og anderledes sigøjnerjazz udtryk. Det er ikke så frankofilt, mere en slags østeuropæisk jødisk sigøjnerjazz. Det er lige fra åbningsnummeret Fru Kristoff til Ugorskijs skønne Ugorskij Swing en skøn og stemningsfuld plade, der er indspillet i Sweet Silence studiet med Flemming Rasmussen ved knapperne og selvfølgelig er udgivet på vinyl. Papa Kotji har sans for detaljerne og bliver aldrig buldrende.´
– Niels Overgård, Jazznyt


Alaska Blonde

Alaska Blonde , Django syre surf trio med udspring i København kombinerer traditionel gypsyjazz med et strøg af balkan og klezmer musik.


Tikke Takke

Musiker Andreas Ugorskij og historiefortæller Hans Laurens udgiver et nodehæfte og et album med ti skøre, finurlige og poetiske sange.Det er ti sange, der alle relaterer sig til havet og havdyr. Der har været hundredevis af børn med til at søsætte sangene. Sangene er blevet til gennem sangskrivningsworkshops med børn fra institutioner og skoler i København.Vesterbro Ungdomsgård’s arbejde med børnemusik har været et forbillede for historiefortælleren og musikeren, der har haft ønsket om at skabe nye klassiske børnesange for hele familien.

Tikke Takke: Tusind øjnes tivoli

Andreas Ugorskij : Guitar og vokal Nana Schwartzlose : Vokal Hans Find Møller : El-bas Ole Reimer : Trompet Morten Ærø : trommer


Pendulkabinettet

Hans Find Møller (kontrabas), Ole Reimer (trompet) og Andreas Ugorskij (guitar) er tre belevne herrer, der hver for sig og sammen har rejst verden rundt i pendulfart med deres fantastiske balkanswing og gypsyjazz. Her er virituose udfald og et beat der næppe kan lade din fod stå stille. Kom og hop, dans og vær glad når kabinettet swinger pendulet. Foto: Gorm Valentin.


Ugorskij & Kragen

Jakob Kragesand på kontrabas & Andreas Ugorskij på guitar spiller gypsy jazz og amerikansk folklore med violinisten Thyge SP.

Repertoiret er Django Reinhardts uforglemmelige klassiskere, samt vokal jazz, – bl.a. numre skrevet af den amerikanske sangskriver Pokey La Farge og gamle danske sange, som f.eks. ‘hvorfor er lykken så lunefuld’.